O nama

Božava je slikovito malo mjesto smješteno na Dugom otoku, u Hrvatskoj. Povijest Božave proteže se unatrag stoljećima, s korijenima koji sežu u antičko doba. Ime Božava potječe od latinske riječi "bosa", što znači gol, jer je to područje nekoć bilo bez vegetacije i drveća.

Povijest

Tijekom povijesti, Božava je bila pod vlašću različitih vladara i naroda. Dugi otok je bio pod upravom Rimskog Carstva, Bizanta, Venecije i Napoleonove Francuske prije nego što je pripao Habsburškoj Monarhiji. Nakon Prvog svjetskog rata, Dugi Otok je postao dio Kraljevine SHS, kasnije poznate kao Kraljevina Jugoslavija.

Božava je tradicionalno bila ribarsko naselje, s mještanima koji su se oslanjali na more za svoju egzistenciju. Tijekom 20. stoljeća, turizam je postao sve važniji za lokalnu ekonomiju, a Božava je postala popularna destinacija za turiste koji su tražili netaknutu prirodu i miran odmor.

Danas, Božava privlači turiste svojom netaknutom prirodom, slikovitim plažama i kristalno čistim morem. Očuvane tradicije, gostoljubivost lokalnog stanovništva i autentična mediteranska atmosfera čine Božavu neodoljivom destinacijom za posjetitelje koji žele izbjeći gužve i uživati u miru i tišini.

Povijest Božave se nastavlja dok se razvija kao jedno od skrivenih bisera Jadrana, čuvajući svoju bogatu baštinu i nudeći posjetiteljima jedinstveno iskustvo uživanja u prirodnim ljepotama ovog malog raja na zemlji.

Galerija

Tijela TZ mjesta Božava

Predsjednik: Tomislav Jerić Direktorica: Marijana Jerić

Članovi skupštine

Dražen Jerić

Grozdana Uhoda

Irena Margetić

Alojzije Zorić

Nikola Uglešić

Marin Jerić

Marijana Juranov

Marijana Radošević

Zvonko Margetić

Božidar Dunatov

Neven Uglešić

Nada Margetić

Veljko Margetić

Joso Carić

Turističko vijeće

Josip Jerić

Filip Juranov

Jure Javoran

Danica Zorić

Marin Jerić

Neven Uglešić

Joso Carić

Ivan Milić